Στους δρόμους το plug-in υβριδικό Ford Transit

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, 12:55
Στους δρόμους το plug-in υβριδικό Ford Transit

Στην προσπάθεια να επιταχύνει την επίτευξη του οράματός της για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων, η Ford ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε λειτουργία έναν στόλο 10 plug-in υβριδικών Transit στην Κολωνία.

Τα επαγγελματικά οχήματα θα δοθούν σε διάφορες εταιρείες. Στόχος της Ford είναι να διερευνήσει σε τι βαθμό μπορούν τα Transit PHEV να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα της πόλης. Το πρόγραμμα δοκιμών θα διαρκέσει 12 μήνες και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς.

ΤοTransit Custom PHEV τροφοδοτείται από ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα και μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα. Συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα 1.0 Ecoboost με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες χωρητικότητας 14 kWh, οι οποίες τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα ώστε να μην επηρεάζουν τη χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης. Η υποδοχή για τη φόρτιση βρίσκεται στον εμπρός προφυλακτήρα και για να γεμίσουν οι μπαταρίες απαιτούνται 3 ώρες μέσω παροχής 240 volt με 16 ή 32 amperes.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το plug-in hybrid Transit θα είναι διαθέσιμο προς πώληση από το φθινόπωρο του 2019.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, 12:55