Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της, ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται για την υψηλή αυτονομία, τις επιδόσεις και την εξαιρετική συνδεσιμότητα, λάνσαρε στην Ευρώπη η Opel.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ampera-e είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία στη Νορβηγία, την πιο ώριμη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στη Γηραιά Ήπειρο.  Αργότερα, θα ακολουθήσουν η Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία.

Το μεγάλο προσόν του αυτοκινήτου είναι το γεγονός ότι κινείται σαν ένα συμβατικό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 60 kWh, έχει αυτονομία 520 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες – τουλάχιστον 100 χλμ. μεγαλύτερη από του πλησιέστερου ανταγωνιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, παρά το φουτουριστικό και περιβαλλοντικά συμβατό χαρακτήρα του, το Ampera-e προσφέρει την επιτάχυνση ενός ισχυρού, παραδοσιακού, σπορ αυτοκινήτου. Αποδίδει 204 ίππους και 360 Nm ροπής, με τα 0-50 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ επιταχύνει από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα, προς όφελος της αυτονομίας.

Στον δρόμο, είναι απόλυτα αθόρυβο, έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και προσφέρει δυνατότητα επαναφόρτισης των μπαταριών εν κινήσει. Ο οδηγός δεν χρειάζεται καν να πατήσει το πεντάλ του φρένου για να σταματήσει το αυτοκίνητο. Αρκεί να αφήσει το πόδι από το γκάζι.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, είναι πιο ευρύχωρο από το Astra και μπορεί να μεταφέρει έως πέντε άτομα. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 381 λίτρων, με τη συστοιχία μπαταριών να είναι τοποθετημένη κάτω από το αμάξωμα. Τέλος, οι επιβάτες απολαμβάνουν την προηγμένη ψηφιακή συνδεσιμότητα και το αποκλειστικό σύστημα πολυμέσων IntelliLink-e, το οποίο είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, να καθοδηγούνται σε ένα προορισμό, να ανταλλάσσουν μηνύματα και να ακούνε μουσική μέσω Spotify, της οθόνης αφής ή φωνητικών εντολών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης