Είναι ένα από τα αυτοκίνητα που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επόμενη χρονιά. Θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες, εξασφαλίζοντας αυτονομία από 320 έως 600 χιλιόμετρα και η τιμή του θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτή των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δοκιμές του I.D. hathcback, του πρώτου μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Volkswagen ξεκίνησαν. Το αυτοκίνητο εθεάθη πλήρως καμουφλαρισμένο στον δημόσιο δρόμο, γεγονός που σημαίνει ότι μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την επίσημη αποκάλυψη.

Όπως έχει επιβεβαιώσει η εταιρεία, το αυτοκίνητο θα μπει στην παραγωγή τον Νοέμβριο του 2019 και αμέσως μετά θα λανσαριστεί στην αγορά. Θα έχει ελάχιστες αισθητικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο. Το βασικό design, οι αναλογίες του αμαξώματος, οι τροχοί και τα φώτα ακολουθούν το αρχικό πλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το I.D. hatchback ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων πεντάθυρων και βασίζεται στην προσαρμόσιμη πλατφόρμα Modular Electric Drive (MEB) του ομίλου. Έχει τις ίδιες διαστάσεις με το Golf και θα αποτελέσει μία εναλλακτική πρόταση για όσους επιθυμούν ένα όχημα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, με μηδενική κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Χάρη στην έξυπνη διαμόρφωση των χώρων και το μεγάλο μεταξόνιο, η καμπίνα του θα είναι εντυπωσιακά ευρύχωρη. Φυσικά, θα ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, όπως αυτόνομη οδήγηση, νέας γενιάς head up display, αυτόματα προσαρμοζόμενο τιμόνι, ψηφιακές οθόνες με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και πολλά ακόμη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης