Ένα τεράστιο έργο παίρνει σάρκα και οστά, δίνοντας ένα ακόμα χέρι βοηθείας στην βιωσιμότητα της ηλεκτροκίνησης. Ο λόγος για το τεράστιο έργο κατασκευής του μεγαλύτερου υβριδικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, από την εταιρία Easy Power.

Με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων 
Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και οι εργασίες στον «ΣΕΑ Σείριος» στην Εθνική Οδό Αθηνών  – Λαμίας, έχουν ξεκινήσει. Δεκάδες φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιούν φωτοβολταϊκό στέγαστρο συγκέντρωσης ενέργειας με ισχύ 500 kWp, θα «λύσουν» τα χέρια των ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ταξιδεύουν στην Ε.Ο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο έργο θα συνδυάζεται τόσο η παραγωγή όσο και η αποθήκευση πράσινης ενέργειας μέσω Α.Π.Ε., και φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Σείριος βρίσκεται στα 43ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας και πριν μερικά χρόνια συγκέντρωνε χιλιάδες ταξιδιώτες σε καθημερινή βάση. Την τελευταία πενταετία όμως η εικόνα της παρακμής είναι έκδηλη με τα μαγαζιά εξυπηρέτησης που βρίσκονται στο θρυλικό κτίριο να έχουν βάλει λουκέτο.

Η νέα επένδυση της Easy Power όχι μόνο θα καταφέρει να δώσει ρεύμα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και μία νέα πνοή επένδυσης και ζωής στο σημείο. Σε ποιον δεν έχει λείψει μία στάση στον Σείριο για κολατσιό και ξεκούραση; Πλέον αυτό θα συνδυάζεται και με τη φόρτιση του EV αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης