Στο Harlech της Ουαλίας βρίσκεται ο δρόμος με τη μεγαλύτερη κλίση στον κόσμο, σύμφωνα με την επιτροπή Guiness World Records. Ονομάζεται Ffordd Pen Llech και είναι τόσο απότομος, ώστε οι αρμόδιες Αρχές έχουν απαγορεύσει στους οδηγούς των οχημάτων να τον χρησιμοποιούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελείται από συνεχόμενες στροφές και από εκεί περνούν συνήθως μόνο ποδηλάτες και δρομείς. Το μήκος της διαδρομής είναι 330 μέτρα, η υψομετρική διαφορά 50 μέτρα και η κλίση του οδοστρώματος σε κάποια σημεία φθάνει το 37,5%.

Πρόσφατα, η Citroen επισκέφθηκε τον δρόμο προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνατότητες του C5 Aircross. Με ενεργοποιημένα τα συστήματα Grip Control και Hill Descent Assist, το γαλλικό SUV διήνυσε με απόλυτη ασφάλεια τη διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Hill Descent Assist ενεργοποιείται σε κατηφόρες με κλίση άνω του 5%, διατηρώντας σταθερή ταχύτητα στο όχημα αποφεύγοντας την ολίσθηση. Από την άλλη, το Grip Control δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει την κατάλληλη λειτουργία (Standard, Sand, All Road, Snow και ESP-Off) ανάλογα με την επιφάνεια, εξασφαλίζοντας πρόσφυση σε κάθε τερέν.

Δείτε εδώ όλα τα χαρακτηριστικά του C5 Aircross

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης