Με τους επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ συναντήθηκε ο Donald Trump, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η παραγωγή στην τοπική αγορά και να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ προσκάλεσε τους CEO των Ford, General Motors και Fiat Chrysler Automobiles στον Λευκό Οίκο, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή του περί στήριξης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι Mark Fields, Mary Barra και Sergio Marchionne συναντήθηκαν με τον Trump την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, δηλαδή μόλις τέσσερις μέρες αφότου ο «πλανητάρχης» ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Οι τρεις CEO ζήτησαν από τον νέο πρόεδρο φορολογικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η βιομηχανία αυτοκινήτων. Από τη μεριά του ο Trump υποσχέθηκε ελαφρύνσεις σε πολλούς τομείς, με αντάλλαγμα τη δημιουργία νέων εργοστασίων, επενδύσεων και θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τους διευθύνοντες συμβούλους να αποχωρούν ευχαριστημένοι. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις τους, με τον Marchionne να κάνει λόγο για έναν πρόεδρο που έχει υψηλές βλέψεις όσον αφορά στις επιχειρήσεις και να ανυπομονεί για τη συνεργασία τους. Ο Mark Fields της Ford ανέφερε ότι είναι ενθουσιασμένος με τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης για τις φορολογικές πολιτικές και την αμερικανική παραγωγή.

Η Marry Barra της GM δήλωσε πως έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και όλοι θέλουν μια ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία στη βιομηχανία αυτοκινήτων, με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον και την ασφάλεια. Τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά, ειδικά για τους εργαζομένους, τους αντιπροσώπους, τους προμηθευτές και τους πελάτες.

Από τη μεριά του ο Donald Trump ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι πάνω από όλα και πρέπει να δημιουργηθούν νέα εργοστάσια στη χώρα, για να κατασκευάζουν αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Αμερική. Επίσης, δήλωσε πως μπορούν να μειωθούν οι διατάξεις για την κατασκευή νέων μονάδων κατά 75%, ώστε να προχωρούν οι εργασίες πιο εύκολα και γρήγορα.

Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης