Τα μέλη του Porsche Club από τη Ρουμανία και τη Μολδαβία, ταξίδεψαν με τα υπέροχα sportcar τους ως την περίφημη Transfagarasan, μια ελικοειδή διαδρομή στην οροσειρά των Καρπαθίων, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η ομορφότερη παγκοσμίως. 

Ο ορεινός αυτός οδικός άξονας ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1970 και ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα. Δημιουργήθηκε επί εποχής του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου και έχει συνολικό μήκος 95 χιλιόμετρα. Ενώνει τις πόλεις Sibiu και Pitesti και αποτελεί τον «παράδεισο» των οδηγών, με τα δάση, τις λίμνες, τα φαράγγια, τα ορμητικά ποτάμια και τις γέφυρες να συνθέτουν ένα σκηνικό μαγευτικό.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αμέτρητες στροφές και φουρκέτες δεν αφήνουν περιθώρια για την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων, με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις χιονοπτώσεις να καθιστούν τη διαδρομή απροσπέλαστη τον χειμώνα. Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο όμως, χιλιάδες τουρίστες, λάτρεις των τεσσάρων και των δύο τροχών, κατακλύζουν την περιοχή, παρά το γεγονός ότι στα υψηλότερα σημεία η μέση θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 7-8 βαθμούς Κελσίου.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης