Είναι ένα από τα αυτοκίνητα που περιμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη χρονιά. Χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο Clio που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα γενιά του best seller της γαλλικής φίρμας μετρά αντίστροφα τον χρόνο για τα επίσημα αποκαλυπτήρια. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, με τους μηχανικούς να συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις δοκιμές. Πρόσφατα, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το Clio σε ορεινή διαδρομή της νότιας Γαλλίας. Το αμάξωμα είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, ωστόσο διακρίνεται η σιλουέτα. 

Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω σε νέα αρχιτεκτονική, με τις διαστάσεις του αμαξώματος και το μεταξόνιο να είναι ελαφρώς αυξημένα. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία, ενώ ο περιορισμός του βάρους έχει ωφελήσει σημαντικά την οδική του συμπεριφορά και την κατανάλωση καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ριζικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με τη Renault να εστιάζει την προσοχή της στην ποιότητα των υλικών και στον τεχνολογικό εξοπλισμό. Το Clio ενσωματώνει νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής, καθώς και ολοκαίνουργιο πίνακα οργάνων, τιμόνι και κονσόλα.

Επίσης, το γαλλικό supermini αναμένεται να εντάξει στο τεχνολογικό του παλμαρέ σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Για την κίνηση, θα φροντίζει μία νέα γενιά κινητήριων συνόλων, όπως ο 1.3 turbo και ένας νέος 1.000άρης που θα αντικαταστήσει τον 0,9 turbo. Επίσης, δεν αποκλείεται να δούμε και μία mild hybrid έκδοση με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 volt. Όσο για τους diesel, ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί κι αν θα υπάρχει κάποιο πετρελαιοκίνητο μοτέρ στην γκάμα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης