Τον Μάιο θα λανσαριστεί στην Ελλάδα το καινούργιο premium SUV της κορεατικής φίρμας, το οποίο έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιασμένο σαν ένα πολυχρηστικό όχημα ελευθέρου χρόνου, το νέο XLV, που παίρνει το όνομά του από τις λέξεις «eXciting smart Lifestyle Vehicle», προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό και έναν διευρυμένο χώρο αποσκευών, που το καθιστά ακόμα πιο πρακτικό για οικογενειακή χρήση.

Το XLV βασίζεται στην πλατφόρμα του Tivoli, αλλά έχει επιμηκυμένο αμάξωμα κατά 238 χλστ. Έτσι το πορτμπαγκάζ εκτοξεύεται στα 720 λίτρα χωρητικότητας, με την καμπίνα να φιλοξενεί με άνεση πέντε ενήλικους επιβάτες. Ο υποψήφιος πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ οκτώ χρωμάτων στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό προσφέρονται μπεζ και μαύροι χρωματισμοί που συνδυάζονται είτε με ύφασμα είτε με δέρμα. Παράλληλα, υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής δερμάτινων επενδύσεων σε κόκκινες αποχρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα μας, το XLV θα είναι διαθέσιμο με τον turbo-diesel κινητήρα e-XDi160 προδιαγραφών Euro 6. Αποδίδει 115 ίππους και 300 Nm ροπής, με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 117 γρ./χλμ. στην έκδοση 2WD, με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και σύστημα start/stop. Για όσους επιθυμούν υπάρχει και η επιλογή του αυτόματου κιβωτίου, αλλά και σύστημα τετρακίνησης. Στην περίπτωση αυτή, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, για άνετη και ασφαλή κίνηση στον δρόμο, αυξημένη ελευθερία άρθρωσης των τροχών αλλά και βέλτιστη πρόσφυση εκτός δρόμου.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, το XLV διαθέτει επτά αερόσακους, σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP, σύστημα προστασίας από ανατροπή (Active Rollover Protection), υποβοήθησης παρκαρίσματος (Brake Assist), υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS), φώτα ημέρας LED  και προβολείς xenon.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης