Με ολοκαίνουρια Nissan NV400 ενισχύθηκε ο στόλος του ΕΚΑΒ αφού προηγουμένως έγιναν οι κατάλληλες μετασκευές για να εξοπλισθούν με τον τεχνικό ειδικό εξοπλισμό. Τα πρώτα έξη από τα 25 ασθενοφόρα παραδόθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Τα NV400 έχουν εργονομικό σχεδιασμό, είναι ευέλικτο και άνετο. Ο χώρος που διαθέτει για τη μεταφορά των ασθενών είναι αρκετά μεγάλος. Η προμήθεια των Nissan NV400προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους, μέσω ΠΔΕ. Το ΕΚΑΒ, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, Nissan -Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετασκευή του Nissan NV400 σε ασθενοφόρο έγινε στην Ελλάδα από την Ζ.ΜΑΝΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε. που έχει μακρά πορεία στις ειδικές και πολύπλοκες κατασκευές οχημάτων. Ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου Nissan NV400, περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα, βάσει των προδιαγραφών του ΕΚΑΒ.

To ασθενοφόρο Nissan NV400 κινείται από τον 4κύλινδρο, 16βάλβιδο, προηγμένης τεχνολογίας κινητήρα πετρελαίου, χωρητικότητας 2,3 λίτρων, αποδίδοντας 163hp και 380Nm ροπής, με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και οπίσθια πνευματική ανάρτηση. Ο κινητήρας που «φοράει» το Nissan NV400 είναι εξαιρετικά οικονομικός ενώ τα διαστήματα για τη συντήρηση είναι αρκετά μεγάλα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης