Μετά τον Lewis Hamilton και τον Nico Rosberg, σειρά πήρε ο Jenson Button να δημιουργήσει τη δική του ομάδα στο πρωτάθλημα Rally Raid με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο Βρετανός πρώην πιλότος Formula 1 παρουσίασε την ομάδα JBXE και θα πάρει μέρος στην πρώτη χρονιά του πρωταθλήματος Extreme E το οποίο θα ξεκινήσει τον Απρίλιο στην Σαουδική Αραβία.

Ο Jenson Button είναι το επόμενο "μεγάλο χαρτί" για το πρωτάθλημα Extreme E

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα θα κινούνται μόνο με εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Το πρωτάθλημα Extreme E είναι το αντίστοιχο της Formula E αλλά σε διαφορετικά τερέν τύπου Dakar με O άνθρωπος πίσω από το Extreme E είναι ο Alejandro Agag, ιδρυτής της Formula Eπρωτότυπα οχήματα τα οποία θα κινούνται με εναλλακτικές πηγές ενέργειας αποκλειστικά. Για την ομάδα του ο πρωταθλητής του 2009 Formula 1 θα χρησιμοποιήσει το buggy της Odyssey. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν 550 ίππους, τις μπαταρίες τις έχει εξελίξει η Williams Advanced Engineering, ενώ οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές καθώς τα πρώτα 100Km/h μπορεί να τα φτάσει σε 4,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 200Km/h.

Το πρωτάθλημα Extreme E έχει στόχο να αναδείξει ότι οι αγώνες αυτοκινήτου μπορούν να είναι φιλικοί στο περιβάλλον γι’ αυτό και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη όπως ο Αμαζόνιος στη Βραζιλία, στο Νεπάλ, στη Σενεγάλη και στην Αρκτική. Οι πίστες θα διαφέρουν μεταξύ τους καθώς θα υπάρχουν κλειστές διαδρομές, αγώνες σε στιλ ράλι ή ακόμα και σε πίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίπαλος του Button θα είναι ο Sebastien Loeb με την ομάδα του Lewis Hamilton

Πολλά τα μεγάλα ονόματα όπως οι Rosberg, Hamilton και Loeb

Οδηγός της ομάδας θα είναι ο ίδιος ο Button ο οποίος θα έχει απέναντί του μερικά σημαντικά ονόματα όπως ο Sebastien Loeb ο οποίος θα οδηγήσει για την ομάδα του Lewis Hamilton και ο Mattias Ekstrom. Ο δεύτερος οδηγός της ομάδας ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα είναι αναγκαστικά γυναίκα καθώς οι κανονισμοί αυτό αναφέρουν. Πάντως ο Jenson Button θα έχει έντονο πρόγραμμα φέτος καθώς θα βοηθήσει και την ομάδα της Williams Formula 1 ως επικεφαλής σύμβουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Sebastien Loeb στην ομάδα του Lewis Hamilton

Τι συμβαίνει με Hamilton και Mercedes;

Θετικός στον Covid-19 o επικεφαλής της Mercedes-AMG F1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης