Καμία παρατυπία σχετικά με τις αμοιβές του Carlos Ghosn και ουδεμία οικονομική παρανομία δεν εντόπισε η Renault, έπειτα από την εσωτερική έρευνα που πραγματοποιήθηκε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαλλική εταιρεία στέκεται στο πλευρό του πολυμήχανου μάνατζερ και αναμορφωτή της συμμαχίας Renault – Nissan, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση στο Τόκιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεδρίασε εκτάκτως έπειτα από τις κατηγορίες των Ιαπώνων περί οικονομικών εγκλημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, οι αμοιβές του Ghosn και τα μπόνους συμφωνούν απόλυτα με το ισχύον δίκαιο και τις συστάσεις του κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης. Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ. του Renault Group ενημερώθηκαν από τους δικηγόρους για τους ακριβείς λόγους της κράτησης του ισχυρού άνδρα της συμμαχίας και τους ζήτησαν να αξιολογούν οποιαδήποτε πληροφορία, θεωρώντας ότι οι Ιάπωνες τους κρατούν ηθελημένα στο σκοτάδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ουδείς γνωρίζει ποια είναι η υπερασπιστική γραμμή του Carlos Ghosn. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ο CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, είναι αυτός που κινεί όλα τα νήματα και βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη του προέδρου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης