Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Ένα νέο παγκόσμιο κέντρο αριστείας με την ονομασία Ford Ion Park «στήνεται» στο νοτιοανατολικό Μίσιγκαν.Έχει συσταθεί μια ειδική ομάδα από ερευνητές που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις μπαταρίες παραγωγής  υψηλής τάσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριος στόχος τους θα είναι από τη μια η μεγαλύτερη  αυτονομία και από την άλλη η μείωση του κόστους για τους πελάτες.Στο Ford Ion Park με τη βοήθεια προηγμένου εξοπλισμού, η Ford σε πρώτη φάση θα κάνει πιλοτική δοκιμή νέων μεθόδων παραγωγής και θα επεκτείνει γρήγορα επαναστατικά σχέδια κυψελών μπαταριών με πρωτοποριακά υλικά .

Η Ford συναρμολογεί υβριδικά συστήματα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρες στο Μίσιγκαν από το 2012.Το δικό της κέντρο για τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της το εγκαινίασε  το 2010.Δεδομένου ότι επισπεύδεται το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο η επένδυση αυτή που κάνει η Ford με μία διεπιστημονική ομάδα 150 ειδικών θα έχει στόχο την  εξέλιξη μπαταριών κυρίως με την  ανάπτυξη και κατασκευή κυψελών και συστοιχιών μπαταριών.

Η επένδυση υπολογίζεται να φθάσει τα 185 εκατομμύρια δολάρια σε συνεργατικό εργαστήριο (lab) που θα ανοίξει το 2022. Η ομάδα των ειδικών θα βελτιστοποιήσει όλους τους τομείς της αξιακής αλυσίδας – από την εξόρυξη πρώτων υλών μέχρι την ανακύκλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κορυφαίων προδιαγραφών εργαστήριο επιφάνειας 18.580 τ.μ. θα περιλαμβάνει εξοπλισμό για τη σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτροδίων, κυψελών και συστοιχιών και θα χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για την πιλοτική δοκιμή νέων τεχνικών παραγωγής μπαταριών.

Στην προσπάθεια αυτή  περιλαμβάνονται βασικοί προμηθευτές και συνεργάτες της εταιρείας,καθώς και ειδικοί από το νέο Battery Benchmarking & Test Laboratory και το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Ford.

Ο Anand Sankaran , ένας βετεράνος της Ford, με εμπειρία 30 ετών, που σήμερα είναι διευθυντής της εταιρείας στον τομέα Electrified Systems Engineering,θα ηγηθεί της ομάδας του Ford Ion Park . Είναι πανέξυπνος και ευρηματικός. Κατέχει  32 αμερικανικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε τεχνολογίες που σχετίζονται με τα υβριδικά οχήματα και τα ηλεκτρονικά ισχύος και είναι υπότροφος του Institute of Electrical & Electronics Engineers.

Η ομάδα των 150 επιστημόνων που θα ηγείται ο Anand Sankaran θα έχει αποστολή τη βελτιστοποίηση των μπαταριών για πελάτες με ποικίλες απαιτήσεις. Από τη χρήση του αυτοκινήτου σε καθημερινή βάση μέχρι και τους λάτρεις των επιδόσεων και διαχειριστές στόλων επαγγελματικών οχημάτων. 

Το νέο Battery Benchmarking & Test Laboratory της Ford στο Allen Park του Μίσιγκαν θα βοηθήσει στη γρήγορη αξιολόγηση και δοκιμή μπαταριών με τις κατάλληλες κυψέλες και χημική σύσταση, οι οποίες αναμένεται να τροφοδοτήσουν την ολοένα και πιο ευρεία γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της Ford, ώστε να καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών. 

Το Battery Benchmarking & Test Laboratory της Ford έχει 150 θαλάμους δοκιμών και 325 κανάλια για διαδικασίες εξέλιξης. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης