Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Μια ομάδα βετεράνων αρχιμηχανικών, που θεωρείται η «αφρόκρεμα» σε θέματα βελτιώσεων κινητήρων και όχι μόνο, συναντήθηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Nissan στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκλειστικός σκοπός τους ήταν να υποβάλουν το Nissan Ariya σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών και να αναδείξουν  όσο περισσότερο γίνεται τα επίπεδα επιδόσεων, άνεσης και ελέγχου του αυτοκινήτου.

Οι Γιαπωνέζοι ποντάρουν αρκετά σε αυτό το μοντέλο γιατί θέλουν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των Ευρωπαίων αγοραστών.

Με τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσουν από την έμπειρη ομάδα των βετεράνων αρχιμηχανικών θα βελτιώσουν και θα μετατρέψουν το Ariya σε ένα ανταγωνιστικό μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μηχανικοί έχουν επικεντρωθεί σε πέντε σημεία.

Τις επιδόσεις, την επιτάχυνση, την άνεση, την αθόρυβη λειτουργία και τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου σε κάποιον απότομο η βίαιο χειρισμό από πλευράς του οδηγού.

Κάθε δοκιμή που κάνουν γίνεται με αυστηρό πρωτόκολλο καταγραφής των αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, ο ελικοειδής ασφαλτοτάπητας στο πεδίο δοκιμών του Χοκάιντο έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει δρόμους που συνήθως συναντώνται σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Το Ariya δοκιμάζεται και εξελίσσεται σε αυτοκινητόδρομους  υψηλών ταχυτήτων, σε επαρχιακούς δρόμους με συνεχόμενες στροφές αλλά και σε ορεινές διαδρομές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Mέσα στο 2021 θα λανσαριστεί στην αγοράΤα αποτελέσματα που συλλέγουν οι βετεράνοι αρχιμηχανικοί επεξεργάζονται από ειδικούς  αξιολόγησης οχημάτων της Nissan στην Ιαπωνία καθώς επίσης από τους τεχνικούς  έρευνας και ανάπτυξης στο Nissan Technical Center στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κάθε τι που επισημαίνεται ότι μπορεί να βελτιωθεί γίνεται αμέσως έχοντας πάντα κατά νου τη συμμόρφωση με τους κείμενους κανονισμούς της Γηραιάς  Ηπείρου.

O Ian Shepherd, Διευθυντής Διαχείρισης Έργου στο Nissan Technical Center Europe αναφέρθηκε σ’ αυτή τη συνεργασία:

«Η δημιουργία του Nissan Ariya ήταν ένα πολύ περίπλοκο, αλλά απίστευτα ικανοποιητικό ταξίδι. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, συνεργαστήκαμε με τους συναδέλφους μας στην Ιαπωνία, εισάγοντας τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων αγοραστών στα πρώτα στάδια ανάπτυξης και τώρα κάνουμε την τελική επικύρωση του προϊόντος εδώ, στους ευρωπαϊκούς δρόμους».

 

Δύο λόγια για το Ariya

Το Nissan Ariya είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupé crossover της Nissan. Έχει πολύ καλές επιταχύνσεις, είναι αθόρυβο στη λειτουργία και διαθέτει ένα φιλόξενο εσωτερικό.

Οι αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης, η προσωποποιημένη φωνητική υποστήριξη και η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση στο δρόμο και παρέχουν ένα φιλόξενο περιβάλλον για τον οδηγό και τους επιβάτες. Και με εκτιμώμενη εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα, το Ariya είναι ο ιδανικός σύντροφος  στις καθημερινές μετακινήσεις και τα μεγάλα ταξίδια.

Διαθέτει προηγμένη τεχνολογία συνδεσιμότητας που βασίζεται σε τρείς πωλώνες: 
Intelligent Power
 Intelligent Drive 
 Intelligent Integration

Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα του Ariya, με το δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα θα διαθέτουν την πιο προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης της Nissan, το e-4ORCE. Αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα για το ιαπωνικό crossover

Τι σημαίνει αυτό για τον οδηγό. Το αυτοκίνητο με την τεχνολογία e-4ORCE θα είναι απόλυτα σταθερό και ελεγχόμενο σε οποιαδήποτε επιφάνεια του δρόμου. Όταν στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ανιχνεύσει την επιθυμητή γραμμή του οδηγού, χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. 

Στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμες πέντε εκδόσεις ικανοποιώντας έτσι κάθε απαίτηση των αγοραστών.

 

Πολύ μεγάλη η ζήτηση για το Nissan Ariya

Σε τι χρώματα θα προσφέρεται το ηλεκτρικό Crossover της Nissan;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης