Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας αλλά και στον εξοπλισμό των σύγχρονων αυτοκινήτων. Ποιος θα φανταζόταν, άραγε, μέχρι πριν από μερικά χρόνια πως τα κινητά μας τηλέφωνα θα συνδέονταν με το αυτοκίνητο;

Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, η Hyundai αποκαλύπτει ένα πιο… επικοινωνιακό μέλλον, αποδεικνύοντας πώς ο συνδυασμός των προσωπικών συσκευών (smartphones) με τα αυτοκίνητα έχει οφέλη για τους οδηγούς. Οι άνθρωποι της μάρκας, έχοντας συνεργαστεί με την εταιρεία LG Electronics και έχοντας χρησιμοποιήσει το νέο τρίθυρο i30, αποδεικνύουν πώς τα οχήματα θα χρησιμοποιούν smartphones ως αναπόσπαστο στοιχείο τους, παρέχοντας μια πιο πρακτική, εξατομικευμένη και ευχάριστη εμπειρία οδήγησης. Το smartphone που χρησιμοποιείται στο πρόγραμμα συνδεσιμότητας της Hyundai μπορεί να… ξεκλειδώσει τις πόρτες και αυτόματα να προσαρμόσει τις προσωπικές ρυθμίσεις του οχήματος, όπως η αλλαγή των προεπιλεγμένων ραδιοφωνικών σταθμών, των ρυθμίσεων πλοήγησης, της εμφάνισης του μενού και άλλων προτιμήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσβαση από το κινητό στα… πάντα

Το σύστημα, αποκλειστικά και για πρώτη φορά στον κόσμο, διαθέτει ασύρματη σύνδεση MirrorLink, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο του smartphone, χρησιμοποιώντας την 7-ιντσών υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής του i30. Ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες πλοήγησης του κινητού τηλεφώνου και στις διαδικτυακές εφαρμογές, όπως email, επαφές, στις λίστες κλήσεων του τηλεφώνου καθώς και στο περιεχόμενο των πολυμέσων, όπως βίντεο. Το Hyundai app επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τη σύνδεση με τα οχήματά τους εξ αποστάσεως, ελέγχοντας αν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ή όχι και εάν ή όχι τα φώτα του είναι αναμμένα, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να δουν την εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας! Εξ αποστάσεως μπορεί επίσης ο οδηγός να ελέγχει την ποσότητα του καυσίμου, των λιπαντικών, τον αέρα στα ελαστικά αλλά και τη θερμοκρασία (!) στην καμπίνα.

Όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται ως νέες τεχνολογίες, τις οποίες θα δούμε πολύ σύντομα στον βασικό εξοπλισμό όχι μόνο των μοντέλων της Hyundai αλλά και μοντέλων από άλλες μάρκες.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης