Στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται το απόλυτο SUV

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 16:20
Στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται το απόλυτο SUV

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η Lamborghini άνοιξε τις πύλες της στο εργοστάσιο της Sant’ Agata της Μπολόνια, προκειμένου να υποδεχθεί το νέο της μοντέλο, το πρώτο SUV στη μακρόχρονη ιστορία της.

Το Urus έχει μπει ήδη στη νέα μονάδα παραγωγής, με τους μηχανικούς να εργάζονται πυρετωδώς, καθώς πλησιάζει η μέρα της μεγάλης πρεμιέρας. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας αναβαθμίστηκαν και επεκτάθηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο της κατασκευής του SUV, καλύπτοντας μια επιφάνεια 160.000 τ.μ.

Παράλληλα, η Lamborghini υπέγραψε σύμβαση με 200 νέους υπαλλήλους, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε διάφορα τμήματα του εργοστασίου, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να προσληφθούν άλλα 500 άτομα.

Θυμίζουμε ότι, το Urus θα κάνει ντεμπούτο στις 4 Δεκεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στη Μπολόνια, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων και εκατοντάδων Μέσων από όλο τον κόσμο. Η ιταλική φίρμα κάνει λόγο για το αδύνατο που έγινε δυνατό. Για ένα Super Sport SUV που θέτει νέα δεδομένα από άποψη απόδοσης, ευελιξίας και πολυτέλειας, προσφέροντας στον οδηγό μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Τροφοδοτείται από τον ολοκαίνουργιο V8 4.0 twin turbo κινητήρα, με την απόδοση να αγγίζει τους 650 ίππους. Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην αγορά έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2018, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα δούμε την plug-in hybrid έκδοση. Στόχος είναι η κατασκευή και πώληση 1.000 μονάδων τον πρώτο χρόνο και 3.500 το 2019, διπλασιάζοντας τον συνολικό όγκο παραγωγής. Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις, το Urus θα γίνει το best seller μοντέλο της μάρκας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 16:20