Στο πάνθεον της παγκόσμιας αυτοκίνησης περνά ο πρώην επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Sergio Marchionne συμπεριελήφθη στο Automotive Hall of Fame, με τους διοργανωτές να τον χαρακτηρίζουν ως έναν οραματιστή, έναν άνθρωπο που κατάφερε να συγχωνεύσει δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες και να δημιουργήσει έναν κερδοφόρο όμιλο.

Παράλληλα, στα βιβλία του θεσμού θα γραφτεί και το όνομα της Janet Guthrie, της πρώτης γυναίκας που συμμετείχε στους αγώνες Daytona 500 και Indianapolis 500, πριν από 42 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, θα τιμηθούν επίσης οι Richard E. Dauch, συνιδρυτής της American Axle Manufacturing (πρώην μονάδα τμήματος της GM), και Patrick Ryan, δημιουργός της πρώτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτου η οποία προσέφερε τη δυνατότητα χρηματοδότησης και ασφάλισης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως από το 1939 το Automotive Hall Fame έχει αναγνωρίσει περίπου 800 άνδρες και γυναίκες που συνέβαλαν στη διάδοση της αυτοκίνησης και στην άνοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης