Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το εμβληματικό SUV των Ιαπώνων, το αυτοκίνητο με τις εξαιρετικές off-road δυνατότητες, επιστρέφει με κάθε επισημότητα. Η Toyota ανακοίνωσε μέσω του καναλιού της στη Μέση Ανατολή ότι η νέα γενιά του Land Cruiser θα κάνει ντεμπούτο την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποκαλυπτήρια του 4Χ4 θα πραγματοποιηθούν σε live stream από το κανάλι της Toyota Middle East στο YouTube. Βέβαια λίγο πριν την πρεμιέρα διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες από τη μεταφορά του οχήματος.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-F, έχει μήκος σχεδόν 5 μέτρα, διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων στο εσωτερικό και μπορεί να φιλοξενήσει έως 7 άτομα. Η ευρυχωρία της καμπίνας είναι εκπληκτική, με την Toyota να εφοδιάζει το μοντέλο με κάθε λογής σύστημα άνεσης και τεχνολογία υποβοήθησης. Τo μήκος αγγίζει τα 5 μέτρα και το πλάτος τα 2 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κίνηση θα φροντίζουν δύο V6 κινητήρες υψηλής απόδοσης που συνδυάζονται με αυτόματο 10άρι κιβώτιο. Η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ υπάρχει και κεντρικό διαφορικό.

Η νέα γενιά του Land Cruiser παρουσιάζεται στη Μέση Ανατολή, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη αγορά του off-road οχήματος της Toyota.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Toyota Yaris Cross;

Η Toyota ετοιμάζει hypercar με 1.000 ίππους

Δεν έμεινε απούλητο ούτε ένα Toyota GR Yaris!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης