Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τα πολυαναμενόμενα αμιγώς ηλεκτροκίνητα τετράθυρα sport μοντέλα της γερμανικής φίρμας είναι έτοιμα. Η Audi ανακοίνωσε ότι τα e-tron GT quattro και RS e-tron GT θα κάνουν παγκόσμιο ντεμπούτο στις 9 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραγγελίες θα ανοίξουν την άνοιξη του 2021, με τις παραδόσεις στους πελάτες να προγραμματίζονται για την τρέχουσα χρονιά. Τα αυτοκίνητα είναι τα πιο προηγμένα τεχνολογικά στην ιστορία της μάρκας, δύο all-electric Gran Turismo που αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους οδηγούς.

Με τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά τους, το ξεχωριστό design, τις συναρπαστικές επιδόσεις που συνδυάζονται με καθημερινή χρηστικότητα, θα αποτελέσουν ορόσημα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Με 590 και 700 ίππους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To e-tpon GT βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την Porsche Taycan, έχει τις ίδιες προδιαγραφές και φιλοσοφία. Ανήκει στα μεγάλα πολυτελή τετράθυρα coupe, με το μήκος του αμαξώματος να αγγίζει τα 4,96 μέτρα, το πλάτος το 1,96μ., το ύψος το 1,38μ. και το μεταξόνιο τα 2,9μ.

Πατάει σε ζάντες 22 ιντσών, φέρει οροφή από ανθρακονήματα και το εσωτερικό είναι σχεδόν όμοιο με αυτό του e-tron SUV. Η διάταξη των θέσεων στην καμπίνα είναι 2+2, με τις επιφάνειες να καλύπτονται στο μεγαλύτερο ποσοστό από ανακυκλώσιμα υλικά και συνθετικό δέρμα.

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 450 λίτρων, ενώ κάτω από το εμπρός καπό υπάρχει επιπλέον αποθηκευτικός χώρος 100 λτ.

Το e-tron GT φοράει ζάντες 22 ιντσών Η βασική έκδοση τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 590 ίππων, που λαμβάνουν ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 90 kWh. Η αυτονομία ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες και, χάρη στο σύστημα φόρτισης των 800 V, η μπαταρία μπορεί να γεμίσει σε ποσοστό 80% σε μόλις 20 λεπτά.

Οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες ενός supercar, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 12΄΄ και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 χλμ./ώρα.

Η RS έκδοση φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τους δύο να βρίσκονται στον πίσω άξονα και τον τρίτο στον εμπρός. Αποδίδουν 700 ίππους και οι επιδόσεις είναι ακόμη πιο «καυτές». Η μπαταρία των 95 kWh προσφέρει αυτονομία επίσης 400 χιλιόμετρα.

Διαθέτουν μεγάλες μπαταρίες που φορτίζουν γρήγορα

Οι επιδόσεις είναι αντίστοιχες των supercar

 

Η διαδικασία κατασκευής του νέου Audi e-tron GT είναι εκπληκτική

Το Audi e-tron GT διαθέτει ειδικούς ήχους!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης