Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο compact SUV θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 25 Οκτωβρίου, με το παγκόσμιο ντεμπούτο να γίνεται λίγες ημέρες αργότερα, στο πλαίσιο της έκθεσης του Σάο Πάολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το T-Cross ανήκει στην κατηγορία των μικρών SUV πόλης, έχοντας μοντέρνα χαρακτηριστικά, έντονα χρώματα, πλούσιο εξοπλισμό και υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος του αμαξώματος είναι 4.107 χλστ., το ύψος 1.558 χλστ. και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,56 μέτρα, δηλαδή είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από αυτό του Polo. Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 και παρά τις συμπαγείς διαστάσεις, το πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από τα 455 έως τα 1.281 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία.

Παράλληλα, η VW έχει εμπλουτίσει το T-Cross με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης του οδηγού, οθόνη αφής 8 ιντσών, τέσσερις θύρες USB, επαγωγική φόρτιση του smartphone. Στα έξτρα βρίσκεται ακόμη και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Όσον αφορά στους κινητήρες, στη βάση της γκάμας θα δούμε τον τρικύλινδρο 1.000άρη με τους 95 και 115 ίππους, γι’ αυτούς που επιζητούν τις επιδόσεις υπάρχει ο 1.5 TSI των 150 ίππους, ενώ για όσους επιθυμούν diesel ο 1.6 TDI απόδοσης 95 ίππων. Όλες οι εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης