Η ισπανική μάρκα ανακοίνωσε ότι το ολοκαίνουργιο μοντέλο της γκάμας της θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση στην Ταραγόνα, με την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινά στα τέλη του έτους.

Το Tarraco ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων SUV, πατάει στην πλατφόρμα MQB Α2 του VW Group και ουσιαστικά αποτελεί το «αδελφό» μοντέλο των Skoda Kodiaq και WV Tiguan Allspace. Θα είναι διαθέσιμο ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία των μικρότερων Ateca και Arona.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Seat έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη συνδεσιμότητα και στις high tech τεχνολογίες, ενσωματώνοντας προηγμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη και στους κινητήρες, δεν περιμένουμε εκπλήξεις, με τους 1.5 TSI, 2.0 TSI και 2.0 TDI να βρίσκονται κάτω από το καπό. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τετρακίνητων εκδόσεων, με τα μοτέρ να συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η ονομασία Tarraco προέρχεται από τη σημερινή Ταραγόνα. Όνομα πρώην ρωμαϊκής πόλης με μεγάλη ιστορική σημασία, που βρίσκεται στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης