Στις 14 Ιουλίου η πρεμιέρα του BMW iX3

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 15:09
Στις 14 Ιουλίου η πρεμιέρα του BMW iX3

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 14 Ιουλίου, η βαυαρική φίρμα θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το νέο premium αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της γκάμας της.

Πρόκειται για το iX3, ένα νέας γενιάς EV αυτοκίνητο το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία πριν το τέλος του έτους. Ουσιαστικά πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του Χ3 και τοποθετείται απέναντι από τα Audi e-tron και Mercedes EQC.

Τροφοδοτείται από το 5ης γενιάς ηλεκτρικό σύνολο eDrive, το οποίο ενσωματώνει σε μία μονάδα το ηλεκτρικό μοτέρ, τα ηλεκτρονικά συστήματα και το σύστημα μετάδοσης. Η απόδοσή του αγγίζει τους 286 ίππους και τα 400 Nm ροπής, με την μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh να εξασφαλίζει αυτονομία 440 χιλιομέτρων.

Το μοντέλο διακρίνεται για το αεροδυναμικό αμάξωμα, τις εντυπωσιακές ζάντες μειωμένης αντίστασης, το high-tech εσωτερικό και τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου ηλεκτρικού SUV της BMW θα δοθούν σε λίγες ημέρες.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 15:09