Μέσω ενός teaser video που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Ford Ρουμανίας στο Facebook, η «μπλε οβάλ» φίρμα αποκάλυψε πως τα επίσημα αποκαλυπτήρια του καινούργιου Focus θα γίνουν την Τρίτη 10 Απριλίου.

Το Focus έχει αναβαθμιστεί ριζικά όσον αφορά στο design, διαθέτοντας πιο σμιλευμένες γραμμές, έντονες καμπύλες πάνω από τον πίσω θόλο των τροχών, κεκλιμένη οροφή και πτέρυγα. Επίσης, φέρει full-LED φώτα, όπως προκύπτει από το video, με τις διαστάσεις του αμαξώματος να είναι ελαφρώς μεγαλύτερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό προέρχεται από το μικρότερο Fiesta, με τη μεγάλη οθόνη αφής στην κονσόλα να κυριαρχεί. Οι αεραγωγοί αντιθέτως έχουν διαφορετικό σχήμα, ενώ οι επιφάνειες καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υλικά, προσδίδοντας premium χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

H γκάμα των κινητήρων αποτελείται από μία σειρά αποδοτικών συνόλων, όπως τον 1.0 Ecoboost απόδοσης από 100 έως 140 ίππους και τον 1.5 Ecoblue των 125 ίππων. Αρχικά, θα είναι διαθέσιμο σε hatchback αμάξωμα, με τα sedan και station να ακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυαναμενόμενο hatchback θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας, με την παραγωγή να ξεκινά τον Ιούνιο.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης