Στις αρχές του έτους, δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν από κοινού τα επόμενα χρόνια, στην προσπάθεια να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την εξυπηρέτηση των πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Volkswagen και Ford είχαν δώσει τα χέρια κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Ντιτρόιτ, υποστηρίζοντας ότι δεσμεύονται να διερευνήσουν ενδεχόμενη συνεργασία όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες μετακίνησης.

Πλέον, οι δυο κολοσσοί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, παρουσία του επικεφαλής της Ford Motor, Jim Hackett και ισχυρού άνδρα του VW Group, Herbert Diess, έκαναν γνωστό πως υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας για τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB, αυτή δηλαδή στην οποία βασίζεται το πολυαναμενόμενο ID.3, προκειμένου να κατασκευάσει ένα αντίστοιχο ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν τα κόστη, με τη Volkswagen να προμηθεύει με εξαρτήματα της Ford για την παραγωγή 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Επίσης, γίνονται ήδη συζητήσεις για την από κοινού εξέλιξη μιας νέας αρχιτεκτονικής για την Ευρώπη.

Επιπλέον, θα κατασκευάσουν μαζί ένα καινούργιο pick-up, με τη VW να επενδύει το ποσό των 2,1 δις δολαρίων στην Argo AI, θυγατρική του αμερικανικού ομίλου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης