Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις δοκιμές της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, δείχνοντας πως πλησιάζει η ώρα που θα δούμε αυτοκίνητα παραγωγής να κινούνται χωρίς τη βοήθεια του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το Α7 Sportback το οποίο κάλυψε μια μεγάλη απόσταση σε αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ, ανέπτυξε ταχύτητα 130 χλμ./ώρα στη γερμανική Autobahn και έπιασε τα 240 χλμ./ώρα στην πίστα του Hockenhaim, παρουσιάστηκε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της πανίσχυρης έκδοσης RS7 piloted driving concept.

Το αυτοκίνητο ονομάστηκε χαϊδευτικά «Bobby», είναι ελαφρύτερο κατά 400 κιλά και τροφοδοτείται από τον γνωστό V8 4.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 560 ίππων και 700 Nm ροπής. Αυτό το πρωτότυπο όχημα, σημείωσε χρόνο 2:01:01 στην πίστα Sonoma Raceway της Καλιφόρνια, μήκους 4.050 μέτρων και μάλιστα χωρίς τη συνδρομή οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η Audi, ο Bobby τα κατάφερε καλύτερα από αρκετούς επαγγελματίες οδηγούς και μάλιστα με αξιοθαύμαστη ακρίβεια. Η εξέλιξη των συστημάτων προχωρά με γοργούς ρυθμούς, προβάροντας την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που θα κάνει πρεμιέρα στο επόμενο Α8 το 2017.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης