Οι κριτικές ήταν διθυραμβικές και εκατοντάδες πελάτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του εξαιρετικού cabrio sportcar που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέποντας την ανταπόκριση, η Porsche αποφάσισε να δώσει την έγκριση για παραγωγή της 911 Speedster, προκαλώντας ενθουσιασμό στους λάτρεις των τεσσάρων τροχών. Το αυτοκίνητο αναμένεται να περάσει την πόρτα του εργοστασίου μέσα στο 2019, με την κατασκευή του να περιορίζεται σε ελάχιστο αριθμό μονάδων, διατηρώντας τον συλλεκτικό χαρακτήρα του.

Η 911 Speedster δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια από την έναρξη της παραγωγής του πρώτου σπορ μοντέλου της φίρμας. Βασίζεται στην 911 Carrera 4 Cabriolet, υιοθετώντας πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την αυθεντική 356 Speedster του 1948. Επίσης, αρκετά τμήματα του αμαξώματος είναι από ανθρακονήματα, με την εξάτμιση τιτανίου να προέρχεται από την GT3 RS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H παροχή για τον ανεφοδιασμό καυσίμου έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του καπό, όπως ακριβώς στα παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι καθρέπτες με το εκπληκτικό σχέδιο μαγεύουν τα βλέμματα, ενώ στις πόρτες διακρίνεται το όνομα της μάρκας και ο αριθμός 70.

Από carbon είναι και η βάση των καθισμάτων, με τις επιφάνειες στο εσωτερικό να καλύπτονται από δέρμα υψηλής ποιότητας σε απόχρωση καφέ. Από τον εξοπλισμό λείπουν βασικά αξεσουάρ, όπως το σύστημα πολυμέσων και το ηχοσύστημα, ενώ η παραδοσιακή υφασμάτινη οροφή έχει αντικατασταθεί από αφαιρούμενο κάλυμμα.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος που συναντάμε στην 911 GT3, δηλαδή ο εξακύλινδρος 4.0 λίτρων απόδοσης 500 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης