Στην έρημο δοκιμάζεται η πανίσχυρη Divo

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 16:00
Στην έρημο δοκιμάζεται η πανίσχυρη Divo

Τις τελικές δοκιμές πριν την έναρξη των παραδόσεων του εντυπωσιακού hypercar, πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο η Bugatti. Τα τεστ δεν γίνονται όμως στην πίστα αλλά στην έρημο, καθώς στόχος των μηχανικών είναι να διαπιστώσουν τη λειτουργία όλων των τμημάτων του οχήματος σε ακραίες συνθήκες.

Η γαλλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά φωτογραφιών, με την Julia Lemke, μηχανικό εξέλιξης, σε πρώτο πλάνο. Η Γαλλίδα και οι συνάδελφοί της, δοκιμάζουν τη Divo σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Το αυτοκίνητο κινούνταν σε ταχύτητες 250 χλμ./ώρα, με την ομάδα να συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο σύστημα ψύξης του κινητήρα.

Οι δοκιμές είναι εξαντλητικές για ανθρώπους και όχημα, αλλά μόνο έτσι θα μπορέσει να διαπιστωθεί η αξιοπιστία και η αντοχή της Divo.

Θυμίζουμε ότι, ο κινητήρας του αυτοκινήτου αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής, με τα 0-100 να έρχονται σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 380 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 40 μονάδες με την τιμή να ορίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, όλα τα κομμάτια έχουν προπωληθεί σε εκλεκτούς και προφανώς πάμπλουτους πελάτες εδώ και μήνες.

Διαβάστε επίσης: Η Bugatti των 1.500 ίππων και των 5 εκατ. ευρώ

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 16:00