Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από τη sedan έκδοση του νέου Insignia, η Opel αποκάλυψε τη station εκδοχή του δημοφιλούς οικογενειακού μοντέλου, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον CEO,  Dr. Karl-Thomas Neumann, ως η ναυαρχίδα της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Insignia Sports Tourer θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στα τέλη του μήνα, δηλαδή νωρίτερα από την προγραμματισμένη πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης. Πρόκειται για ένα από τα πιο ελκυστικά από πλευράς σχεδίασης station wagon, με σπορ γραμμές, αεροδυναμικό design και κομψό προφίλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το μεγάλο μήκος (4.986 χλστ.), το αυτοκίνητο δείχνει πιο αθλητικό και ευέλικτο, με τη χρωμιωμένη λεπίδα του παρμπρίζ που ρέει δυναμικά προς τα πίσω φώτα και τις ασημί ράγες οροφής να αναδεικνύουν το ξεχωριστό στιλ. Σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι κατά 200 κιλά ελαφρύτερο χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών και την αξιοποίηση όλων των χώρων.

Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από το Insignia Grand Sport, με το cockpit να είναι προσαρμοσμένο στον οδηγό. Τα καθίσματα προδιαγραφών AGR είναι τοποθετημένα χαμηλά και διαθέτουν λειτουργίες μασάζ, μνήμης και εξαερισμού. Το σύστημα πολυμέσων IntelliLink με την οθόνη αφής είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, περιλαμβάνει 4G LTE Wi-Fi Hotspot και όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας. 

Οι χώροι για τα κεφάλια και τα πόδια των πίσω επιβατών έχουν αυξηθεί, με το πορτμπαγκάζ να φθάνει τα 1.640 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Χάρη στο μεγάλο πλάτος των θόλων μπορεί να μεταφέρει ακόμα και σπιτάκι σκύλου. Η πίσω πόρτα ανοίγει και κλείνει με ένα απλό πέρασμα του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα (Keyless Open) και τα καθίσματα πέφτουν πιέζοντας ένα μπουτόν. Επιπλέον, υπάρχει το προαιρετικό πακέτο «FlexOrganizer Pack», περιλαμβάνοντας πλαϊνές ράγες, διαχωριστικά δίχτυα και διάφορες επιλογές ασφάλισης, ώστε όλα τα φορτία να μεταφέρονται με τάξη και ασφάλεια.

Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης, καλύπτοντας κάθε απαίτηση του υποψήφιου πελάτη. Φέρει τα πιο πρωτοποριακά συστήματα, όπως προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix, καπό που ανασηκώνεται αυτόματα σε περίπτωση πρόσκρουσης, Head-up-Display, κάμερα 360°, Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Keep Assist, Rear Cross Traffic Alert και πολλά ακόμα.

Το νέο Insignia είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Opel με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση με κατανομή ροπής (torque vectoring). Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσω τριών προγραμμάτων (Standard, Sport και Tour) ανάλογα με τις συνθήκες, με την γκάμα των κινητήρων να αποτελείται από turbo σύνολα βενζίνης και diesel.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης