Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στην ανανέωση των δίθυρων εκδόσεων της E-Class προχώρησε η γερμανική φίρμα. Οι αναβαθμίσεις αφορούν τόσο το αισθητικό κομμάτι όσο και τα μηχανικά μέρη, προσδίδοντας στα οχήματα λάμψη, κύρος και αξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο πιο σπορτίφ και στιλάτα αυτοκίνητα της Mercedes διατηρούν την τετραθέσια διάταξη, έχοντας πιο φρέσκια και δυναμική εμφάνιση. Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται όλα τα συστήματα ασφαλείας και άνεσης της φημισμένης φίρμας με σήμα το αστέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διαφορά κάνουν το σύστημα πολυμέσων MBUX με τις μεγάλες ψηφιακές οθόνες και τη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και το πρωτοποριακό διαισθητικό τιμόνι. Οι επιφάνειες της καμπίνας καλύπτονται από ανώτερης ποιότητας υφάσματα, δέρματα και επενδύσεις.

Η έκδοση Cabriolet φέρει μαλακή, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και ειδικά επεξεργασμένο δέρμα για προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.

Για την κίνηση των E-Class Coupe και E-Class Cabriolet φροντίζουν οι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης και diesel, καθώς κι ένας τετρακύλινδρος 3.0 λίτρων. Τα βενζινοκίνητα μοτέρ φέρουν ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, εξασφαλίζοντας επιπλέον ισχύ και ροπή. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η E 200 απόδοσης 197 ίππων και 320 Nm ροπής. Η ίδια έκδοση προσφέρεται και ως 4Matic, δηλαδή τετρακίνητη.

Στους diesel υπάρχουν οι E 220 d και  E 200 d 4Matic με τους 194 ίππους και τα 400 Nm ροπής, καθώς και η Ε 400 d 4Matic απόδοσης 340 ίππων και 700 Nm. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC.

Στη συνέχεια θα δούμε την Ε 450 και την κορυφαία AMG E 53 4MATIC των 435 ίππων. Όσο για το λανσάρισμα των E-Class Coupe και Cabriolet στις ευρωπαϊκές αγορές, προγραμματίζεται για το φθινόπωρο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης