Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Ένα νέο έργο που ξεκινάει άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, αφορά στην επέκταση των φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε
Με αυτή την επένδυση η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος και προχωρά σε μια ακόμα νέα φάση του σχετικού στρατηγικού της πλάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την επέκταση της επένδυσης σε φωτοβολταϊκά πάνελ, η εταιρεία θα καλύψει ένα ποσοστό που θα αγγίζει πλέον το 80% των υφιστάμενων ενεργειακών αναγκών της (από 70% που είναι σήμερα) και με απώτερο στόχο την πλήρη ενεργειακή κάλυψη.

Η ελληνική εταιρία που αντιπροσωπεύει τα ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα επενδύει σε συστήματα και τεχνολογίες για επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας (φωτισμός LED, αυτοματισμοί, συστήματα κλιματισμού κ.α.), ενέργειες οι οποίες επιφέρουν μειώσεις της τάξης του 20% της συνολικής κατανάλωσης σε ηλεκτρικό ρεύμα.  

Τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα, συνολικής ονομαστικής  ισχύος 700kW, συνεισφέρουν σε μια ετήσια  αποφυγή εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) που ανέρχεται ήδη αθροιστικά σε 678 τόνους!  Ως πρωτοπόρος στα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, η Nissan εργάζεται για τη μείωση των εκπομπών CO2 και τη δημιουργία περιβαλλοντικής και κοινωνικής αξίας 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημαντικό είναι ότι στις εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, είναι εφικτή η φόρτιση των πρωτοποριακών ηλεκτρικών μοντέλων Nissan με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα. Από αυτές τις πηγές ενέργειες εξυπηρετείται τόσο ο ιδιόκτητος στόλος των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρίας όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών και επισκεπτών της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης