Αξιοποιώντας την παγκόσμια παρουσία του Groupe PSA και το εξαιρετικό δίκτυο παραγωγής της μητρικής εταιρείας, η γερμανική φίρμα συνεχίζει την εξαγωγική της επίθεση σε αγορές εκτός Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Opel, το νέο εργοστάσιό της στη Ναμίμπια της Αφρικής είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα πρώτα μοντέλα. Η αρχή θα γίνει με το Grandland X, το οποίο θα ξεκινήσει να συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις του Walvis Bay το δεύτερο εξάμηνο του 2018.  Αργότερα θα ακολουθήσουν κι άλλα αυτοκίνητα, με τον ετήσιο στόχο παραγωγής να είναι οι 5.000 μονάδες μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Opel/Vauxhall PACE», η μάρκα θα διπλασιάσει τις πωλήσεις της έως το τέλος της δεκαετίας και θα επιστρέψει στη βιώσιμη κερδοφορία. Στόχος είναι το 10% του όγκου πωλήσεων μοντέλων Opel να παράγεται εκτός Ευρώπης μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η μάρκα θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε 15 εξαγωγικές αγορές σε Ασία, Αφρική και Ν. Αμερική, και θα εισέλθει σε περισσότερες από 20 νέες αγορές έως το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Opel έχει ανακοινώσει τα ονόματα των νέων εμπορικών εταίρων της  σε Μαρόκο και Τυνησία, δημιουργώντας τις βάσεις για την περαιτέρω επέκτασή της.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης