Για πρώτη φορά στην ιστορία, μία κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων συμπεριλήφθηκε στη λίστα των παγκόσμιων επιχειρήσεων για την άριστη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nissan έλαβε την ανώτερη διάκριση από το CDP, στην Παγκόσμια Έκθεση για τους Υδάτινους Πόρους. Επιπλέον, κατέκτησε για το τέταρτο συνεχές έτος μία από τις κορυφαίες θέσεις στην αντίστοιχη έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή.

Το CDP, γνωστό ως Carbon Disclosure Project, κατατάσσει κάθε χρόνο τις παγκόσμιες επιχειρήσεις με γνώμονα τις προσπάθειές τους στη διαχείριση του νερού και τη μείωση των εκπομπών CO2. Ιδρύθηκε το 2000 και ουσιαστικά είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπροσωπεί θεσμικούς επενδυτές που κατέχουν συνολικά 100 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nissan εργάζεται στην κατεύθυνση της μείωσης και της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, σε όλες τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της. Αναπτύσσει τεχνολογία και προωθεί τον περιορισμό της χρήσης του νερού, με βάση τα αποθέματα της περιοχής σε κάθε μονάδα της και δραστηριοποιείται ενεργά στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού.

Παράλληλα, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της παραγωγικής διαδικασίας κατά 90% έως το 2050, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης