Στα Καρπάθια Όρη, εκεί όπου γεννήθηκε ο θρύλος του Κόμη Δράκουλα, βρίσκεται ένας από τους καλύτερους και πιο όμορφους δρόμους που μπορεί να συναντήσει κάποιος στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον περίφημο Transfagarasan, μια ελικοειδή διαδρομή, στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας. Ο ορεινός αυτός οδικός άξονας ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1970 και ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα. Δημιουργήθηκε επί εποχής του δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου και έχει συνολικό μήκος περίπου 95 χιλιόμετρα. Ενώνει τις πόλεις Sibiu και Pitesti, και αποτελεί τον «παράδεισο» των οδηγών, με τα δάση, τις λίμνες, τα φαράγγια, τα ορμητικά ποτάμια και τις γέφυρες να συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό.  

Συνήθως ο δρόμος είναι ανοικτός μόνο το καλοκαίρι. Τους υπόλοιπους μήνες είναι σχεδόν αδύνατη η προσπέλασή του, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χιονοπτώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη διαδρομή αυτή επέλεξε η Lamborghini για ένα road trip με τρεις Huracan Coupe, Spyder και Perfomante. Τα υπέροχα ιταλικά supercar διέσχισαν τη γη του Δράκουλα, πέρασαν από τα πανέμορφα χωριά, τις λίμνες και τα κάστρα, σε ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης