Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η 29χρονη γυναίκα από το Λονδίνο παραδέχθηκε πως έδωσε περισσότερες από 150 φορές θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης στη θέση άλλων επί πληρωμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοπέλα με καταγωγή από την Ινδία, Inderjeet Kaur, καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών αφού παραδέχτηκε ότι υποδύθηκε τουλάχιστον 150 άτομα για να εμφανιστεί σε εξετάσεις οδήγησης για λογαριασμό τους, σε διάφορα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου στο διάστημα 2018 -2020.

Διέπραξε τα αδικήματα σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία, συμπεριλαμβανομένων των Swansea, Carmarthen, Birmingham και γύρω από το Λονδίνο, και ομολόγησε την ενοχή της στο Swansea Crown Court την Πέμπτη όταν καταδικάστηκε.

«Τα εγκλήματα που διέπραξε η Inderjeet Kaur παρακάμπτουν τη διαδικασία των εξετάσεων οδήγησης και με τη σειρά τους θέτουν σε κίνδυνο αθώους χρήστες του δρόμου, επιτρέποντας στους ανειδίκευτους και επικίνδυνους οδηγούς να έχουν φαινομενικά νόμιμες άδειες», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής ντετέκτιβ Στίβεν Μαλόνεϊ της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Inderjeet Kaur φέρεται να χρέωνε κάθε υποψήφιο οδηγό περίπου 800 λίρες. Μετά όμως από μερικές φορές άρχισαν οι εξεταστές να θυμούνται το πρόσωπο της και ξεκίνησε έρευνα από το αρμόδιο υπουργείο.
Τελικά συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 8μηνη φυλάκιση με την αστυνομία να ζητάει από όσους γνωρίζουν πληροφορίες για παρόμοια περιστατικά να κάνουν έστω και ανώνυμες καταγγελίες για να προλάβουν πιθανά ατυχήματα από ανθρώπους που δεν έχουν λάβει την ανάλογη εκπαίδευση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης