Το επόμενο χρονικό διάστημα, ένας νέος σταθμός φόρτισης με δύο υποδοχές για την παροχή ενέργειας σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης της Καρδίτσας. 

Είναι ο δεύτερος δήμος έπειτα από αυτόν του Ρεθύμνου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες φόρτισης τόσο των δημοτών, κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 7.111,40 ευρώ και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο». Επίσης, η δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, θα τοποθετήσει τις επόμενες ημέρες πέντε ειδικές πληροφοριακές πινακίδες στις αντίστοιχες εισόδους της πόλης με το ελληνικό και αγγλικό κείμενο «Καλώς ήρθατε στην Καρδίτσα, την πόλη του ποδηλάτου», «Welcome to Karditsa, the bicycle city».

Στη μέση θα υπάρχει το σχέδιο του «Ουράνιου Ποδηλάτη», έργο του αείμνηστου καλλιτέχνη Παντελή Σαμπαλιώτη που παραχωρήθηκε στον Δήμο Καρδίτσας και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της πόλης της Καρδίτσας. Οι πινακίδες αυτές θα συντελέσουν στην ανάδειξη της Καρδίτσας ως πόλης του ποδηλάτου και θα χρηματοδοτηθούν από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου κατά το μεγαλύτερο μέρος και από ίδια έσοδα του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος υπογράμμισε: «Αναλάβαμε από την 1η Σεπτεμβρίου τη διοίκηση στον Δήμο Καρδίτσας και στοχεύουμε να αναζητήσουμε όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν, ώστε να κάνουμε τον δήμο μας πιο καινοτόμο. Η καινοτομία στις ημέρες μας θα έλεγα ότι είναι ζητούμενο, καθώς κάνει τη διαφορά. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς όσοι δεν αναζητούν τις ευκαιρίες της καινοτομίας μένουν πίσω. Σε αυτήν τη φάση προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ευκαιρίες όπως αυτές που προωθούμε ήδη με τον σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων και με τον ουράνιο ποδηλάτη. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα μιλάμε για δράσεις που θα κάνουν τη διαφορά για τον δήμο μας».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης