Στην τελική φάση τη εξέλιξης βρίσκεται ο νέος υβριδικός κινητήρας της βρετανικής φίρμας. Μάλιστα η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα ένα video από την ενεργοποίηση του συνόλου και παράλληλα ανακοίνωσε τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To μοτέρ έχει κωδική ονομασία TM01 και θα τοποθετηθεί στα κεντρομήχανα σπορ μοντέλα της μάρκας, με πρώτη τη Valhalla. Πρόκειται για το πρώτο in-house μηχανικό σύνολο από το 1968, το οποίο θα είναι το πιο δυνατό της γκάμας, ένα από ισχυρότερα στον κόσμο, το πιο ελαφρύ και με το χαμηλότερο κέντρο βάρους.  

Είναι εξακύλινδρο σε διάταξη V, έχει χωρητικότητα 3.0 λίτρων, σύστημα turbocharged και μία σειρά υβριδικών λύσεων. Η ισχύς και η ροπή θα προσαρμόζονται ανάλογα τα χαρακτηριστικά κάθε αυτοκινήτου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί στο κέντρο του αμαξώματος, ακριβώς πίσω από την καμπίνα των επιβατών. Θα διακρίνεται για την εξαιρετική απόδοση και τις πολύ υψηλές προδιαγραφές όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων, καλύπτοντας ακόμα και τις μελλοντικές νόρμες Euro 7. 

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης