Ένα νέο μέλος θα προστεθεί σύντομα στην «οικογένεια» της Skoda, το οποίο φέρει την ονομασία Citigo. Πρόκειται για το αντίστοιχο της VW (UP) αλλά και της Seat (Mii) που είναι και το πρώτο τρίθυρο μοντέλο της μάρκας στην ιστορία των 105 χρόνων της.

Το Citigo είναι ένα αυτοκίνητο πόλης που θα ξεκινήσει να διατίθεται στις 23 Ιουλίου στην Ελλάδα (ημέρα επίσημου λανσαρίσματος) τόσο σε τρίθυρο όσο και σε πεντάθυρο αμάξωμα. Με κινητήρα 1.0 λίτρου και δύο εκδόσεις με 60 και 75 ίππους, οι μετακινήσεις φαντάζουν περιορισμένες, αλλά στην πράξη δεν είναι, μια και το Citigo έχει τη δυνατότητα να καλύπτει αποστάσεις χωρίς να κουράζει τους επιβάτες που έχουν στη διάθεσή τους πολλά στοιχεία που κάνουν άνετα την καθημερινότητα. Ανάλογα με την έκδοση, το νέο μοντέλο της Skoda δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του με τέλη κυκλοφορίας, ενώ ένα πολύ αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι τα 4 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης που προσφέρει η ελληνική εισαγωγική εταιρεία. Προσφέρεται με μηχανικό αλλά και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που χρεώνεται επιπλέον 840 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό του Skoda Citigo

Η τελική τιμή με απόσυρση στην τρίθυρη έκδοση (60 ίπποι) φτάνει τα 8.387 ευρώ, ενώ η πιο ακριβή τα 9.695. Οι πεντάθυρες εκδόσεις χρεώνονται 360 ευρώ επιπλέον, το πακέτο Green Tec (σύστημα start & stop, μηδενικά τέλη, ειδικά ελαστικά κ.λπ.) με 400 ευρώ, ενώ η σπορ έκδοση με ζάντες αλουμινίου και αυτοκόλλητα που δίνουν άλλον αέρα 550 ευρώ. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε την ύπαρξη κινητήρα φυσικού αερίου (CNG) από το 2013, ενώ για όσους θέλουν να μάθουν τον τόπο όπου παράγεται το Skoda Citigo να σημειώσουμε ότι φτιάχνεται στο εργοστάσιο της Μπρατισλάβα στη Σλοβακία.

Διαβάστε επίσης: Skoda Citigo: Η αντεπίθεση των μίνι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης