Σε άλλο επίπεδο βρίσκεται το νέο hypercar της Bugatti, το απόλυτο τετράτροχο παραγωγής, το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, με την εξωπραγματική ισχύ, την τέλεια αεροδυναμική και τις high tech τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Chiron είναι πιο γρήγορη ακόμα και από μονοθέσιο της F1, χάρη στον W16 quad-turbo 8.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.500 ίππων στις 6.750 σ.α.λ. και 1.600 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 6.000 σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χλμ./ώρα, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα άρσης περιορισμού του κόφτη για όποιον πελάτη επιθυμεί.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός της Bugatti, Willi Netuschil, η μέγιστη ταχύτητα της Chiron μπορεί να φτάσει τα 458 χλμ./ώρα αν το ζητήσει ο ιδιοκτήτης, προειδοποιώντας παράλληλα: «Σε αυτά τα επίπεδα, πρέπει να θυμάστε πόσο μεγαλύτερη απόσταση απαιτείται για να φρενάρεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τα σημεία όπου μπορούν να επιτευχθούν με ασφάλεια ταχύτητες αυτού του τύπου, ο Netuschil είπε: «Η πίστα της Volkswagen δίπλα στο Wolfsburg είναι ειδικά σχεδιασμένη με μεγάλη ευθεία, ώστε να πετύχουν τόσο υψηλή ταχύτητα. Υπάρχει επίσης μια στρατιωτική βάση στη Γερμανία με μεγάλο αεροδιάδρομο, όπου μπορούμε να έχουμε πρόσβαση».

Θυμίζουμε πως η Chiron θα παραχθεί σε 500 μονάδες, εκ των οποίων οι 150 έχουν ήδη προπωληθεί παρά την τιμή των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι διαθέσιμη σε οκτώ χρώματα, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες.
   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης