Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε επίσημα τη νέα γενιά του δημοφιλούς πεντάθυρου hatchback μοντέλου και ανακοίνωσε τον χρόνο λανσαρίσματος στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο A3 Sportback είναι πιο σπορ και δυναμικό από ποτέ, με τη μάσκα Singleframe, τα επιθετικά φωτιστικά σώματα τύπου Matrix LED, τις ομαλές γραμμές στους ώμους, τις έντονες καμπύλες στο πλάι, τους τονισμένους θόλους των τροχών και το κομψό πίσω τμήμα, να προσδίδουν στυλ και φινέτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός συνεχίζεται και στο εσωτερικό με νέο επιλογέα ταχυτήτων, διακοσμητικά στοιχεία αλουμινίου ή carbon, εντυπωσιακές χειρολαβές και πίνακα οργάνων με μαύρη όψη. Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται ταπετσαρίες καθισμάτων από ανακυκλωμένα φιαλίδια PET, διακοσμημένες με ραφές σε χρωματική αντίθεση.

Το cockpit του A3 Sportback είναι πλήρως εστιασμένο στον οδηγό. Ενσωματώνει στοιχεία από μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, φέρει στάνταρ την οθόνη αφής 10,1 ιντσών, όπως και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων, Wi-Fi hotspot, πλήρη συνδεσιμότητα, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB +, 3D πλοήγηση με δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης από το Google Earth και προηγμένο head-up display.

Εκτός από τα Apple CarPlay και Android Auto, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το αυτοκίνητο μέσω Audi phone box.

Το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 4,34 μέτρα, το πλάτος τα 1,82μ., το ύψος τα 1.43μ. και το μεταξόνιο είναι στα 2,64μ. Με απλά λόγια, οι διαστάσεις του είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του προηγούμενου Α3. Ωστόσο, χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό, η καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 380 έως 1.200 λίτρα ανάλογα τη θέση των πίσω καθισμάτων.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το A3 Sportback θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Ευρώπη με τον 1.5 TFSI των 150 ίππων και τον 2.0 TDI απόδοσης 116 και 150 ίππων. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο επτάρι S tronic και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Αργότερα θα δούμε κι άλλες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης και των εκδόσεων quattro.

Στην Ελλάδα, το μοντέλο θα έρθει μέσα στο καλοκαίρι. Οι τιμές θα ανακοινωθούν λίγο πριν την έναρξη της εμπορικής του πορείας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης