Η FXX Evoluzione θεωρείται ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που έχουν πατήσει ποτέ στους δρόμους. Ένα κόσμημα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, το οποίο μόλις 29 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν την τύχη να διαθέτουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, ένα από αυτά καταστράφηκε πρόσφατα στην πίστα της Monza. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο στο σικέιν μετά τη μεγάλη ευθεία και ενώ κινούνταν με περίπου 270 χλμ./ώρα. Τη στιγμή που έπεσε στα φρένα, η FXX γλίστρησε, του έφυγε προς το γρασίδι και εκεί όλα τελείωσαν.

Το αυτοκίνητο άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτο, ένας τροχός έφυγε και στη συνέχεια χτύπησε στα προστατευτικά ελαστικά, πριν καταλήξει μισοδιαλύμενο στην αμμοπαγίδα. Το ατύχημα οφείλεται σε οδηγικό λάθος, με τον κάτοχο να είναι καλά στην υγεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετράτροχο στολίδι αξίας κάμποσων εκατομμυρίων ευρώ επέστρεψε άμεσα στο Maranello, με τους μηχανικούς της Ferrari να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να το επαναφέρουν στην αρχική κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι η FXX Evoluzione παρήχθη το 2009. 29 αντίτυπα πωλήθηκαν σε συλλέκτες και ακόμη ένα δόθηκε ως δώρο στον Michael Schumacher. Το εκπληκτικό hypercar τροφοδοτείται από έναν V12 6,3 λίτρων κινητήρα απόδοσης 860 ίππων και όλα τα μηχανικά μέρη έχουν αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης