Ανήκει στην «αγία τριάδα» των hypercars, μαζί με τις McLaren P1 και LaFerrari. Έχει τη μικρότερη ισχύ από τα άλλα δύο, αλλά σε κάθε εμφάνισή της αποδεικνύει ότι είναι η κορυφαία.

Μετά την κατάρριψη του ρεκόρ στις πίστες του Nurburgring και της Laguna Seca για αυτοκίνητα παραγωγής, η Porsche 918 Spyder έκανε τον ταχύτερο γύρο και στο Phillip Island της Μελβούρνης. Το γερμανικό υπέρ-αυτοκίνητο των 887 ίππων με την υβριδική τεχνολογία, έγραψε χρόνο 1:38:02. Πίσω από το τιμόνι ήταν ο επαγγελματίας οδηγός και επικεφαλής δοκιμαστών της Porsche, Matthias Hoffsumer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να καταλάβετε πόσο γρήγορο είναι το αυτοκίνητο, πριν από μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Αυστραλίας, ο Lewis Hamilton με το μονοθέσιο της Mercedes AMG Petronas είχε κάνει ταχύτερο γύρο με 1:30:945.

Δυστυχώς, η Ferrari αρνείται να βάλει το δικό της υπέρ-αυτοκίνητο μέσα στις πίστες και να γράψει επίσημους χρόνους. Οπότε, μέχρι να συμβεί αυτό, η Porsche μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει το πιο γρήγορο hypercar παραγωγής.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης