Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, Honda και Sony βρίσκονταν σε προχωρημένες συζητήσεις για τη δημιουργία νέας εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Πλέον, η Sony Honda Mobility Inc είναι και επισήμως γεγονός και εργάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του πρώτου οχήματος το 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα αυτή εταιρεία, η οποία θα ασχοληθεί με την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα, θα έχει έδρα στο Τόκιο έχοντας κεφάλαιο 10 δισ. γεν. 

Η Sony Honda Mobility Inc θα έχει στόχο να συνδυάσει τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση της Honda, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας, για την υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται στο μέλλον.

Η Sony και η Honda σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη νέα εταιρεία μέσα στο 2022 και να ξεκινήσουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα το 2025. Η ίδρυση της νέας εταιρείας και η έναρξη των εργασιών υπόκεινται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο σκοπός της Sony είναι να γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας», είπε ο Yoshida όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η κοινοπραξία. «Μέσω αυτής της συμμαχίας με τη Honda, η οποία έχει τεράστια εμπειρία και συνεχίζει να κάνει επαναστατικές καινοτομίες σε αυτόν τον τομέα, σκοπεύουμε να βασιστούμε στο όραμά μας να κάνουμε τον χώρο κινητικότητας, γεμάτο συναίσθημα, πάντα με επίκεντρο ην ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης