Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σίγουρα όλοι περιμέναμε το νέο Toyota GR86 να κάνει θραύση σε ευρωπαϊκό έδαφος, αυτό όμως που συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει προηγούμενο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μοντέλο ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου στις 20 Απριλίου και κατάφερε να… ξεπουλήσει σε μόλις 90 λεπτά! Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν αναφερόμαστε σε κάποια  Launch Edition ή περιορισμένη έκδοση, αλλά συνολικά σε όλα τα GR86 που πρόκειται να διατεθούν στη συγκεκριμένη αγορά μέσα στην επόμενη διετία. 

Μάλιστα, η διαδικασία πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, για να διασφαλιστεί ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είχαν ίσες ευκαιρίες στο κυνήγι ενός μοντέλου. Η Toyota ζήτησε από όσους δεν πρόλαβαν να αγοράσουν το μοντέλο να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια λίστα αναμονής, ώστε εάν τελικά καταφέρει η φίρμα να αυξήσει την παραγωγή, να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερους αγοραστές.

«Η εκπληκτική ανταπόκριση του κόσμου στο GR86 είναι ένα σημάδι τού πώς εκπληρώνει τον ρόλο του ως καθαρόαιμου σπορ αυτοκίνητο που είναι προσιτό αλλά και συναρπαστικό στην οδήγηση», δήλωσε ο διευθυντής Επιχειρήσεων της Toyota (GB) Mark Roden. «Τα μοντέλα μας που έχουν σχεδιαστεί από την Gazoo Racing -GR Supra και GR Yaris- έχουν αποδείξει στον κόσμο την αξία τους και τη δύναμή τους στον δρόμο, και τώρα είναι η σειρά του GR86».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να θυμίσουμε πως το νέο GR86 διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 2,4 λτ. απόδοσης 235 ίππων και 250 Nm ροπής, ενώ μπορεί να συνδυαστεί τόσο με 6άρι χειροκίνητο όσο και με 6άρι αυτόματο. Πετυχαίνει το 0-100 σε 6,3 δευτ. την ώρα που το βάρος του είναι μόλις στα 1.270 κιλά. Στη χώρα μας το μοντέλο κοστίζει από 52.810 ευρώ.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης