Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ξέρεις ότι κάτι έχεις κάνει καλά όταν, πριν ακόμα παραδόσεις το πρώτο μοντέλο στον ιδιοκτήτη του, έχουν ήδη γίνει sold out και οι 50 μονάδες που θα παρασκευάσεις το πρώτο έτος παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος φυσικά για τη Rimac και το απίθανο ηλεκτρικό hypercar της Nevera, το οποίο μπήκε σε γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Κροατίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοντέλο θα κατασκευαστεί συνολικά σε 150 μονάδες (50 ανά έτος) και με κόστος τα 2 εκατ. ευρώ έκαστο, έχει ήδη γίνει sold out τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο.

Για να μπει το μοντέλο στη γραμμή παραγωγής με στόχο τα γκαράζ των ζάπλουτων ιδιοκτητών, η εταιρεία πέρασε 5 χρόνια δοκιμών, 1,6 εκατομμύρια ώρες ανάπτυξης, έφτιαξε 18 πρωτότυπα και πραγματοποίησε 45 crash tests. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας δηλώνει πως θα δοκιμάζει ο ίδιος κάθε ένα μοντέλο ξεχωριστά ώστε να είναι απόλυτα σίγουρος για το αποτέλεσμα πριν από την κάθε παράδοση.

Το αυτοκίνητο θεωρείται ένα από τα κορυφαία ηλεκτρικά σύνολα στον πλανήτη (εάν όχι το κορυφαίο), καθώς διαθέτει μπαταρία 120 kWh και 4 ηλεκτροκινητήρες αποδίδοντας 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 έρχεται σε μόλις 1,85 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητά του ξεπερνά τα 412 χλμ./ώρα, με την εταιρεία μάλιστα να ανακοινώνει και αυτονομία 570 χλμ. (σίγουρα όχι με το πεντάλ βυθισμένο στο πάτωμα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία έχει ήδη κατασκευάσει ειδικά διαγνωστικά εργαλεία για το αυτοκίνητο και είναι έτοιμη να εκπαιδεύσει τους επίσημους αντιπροσώπους της. Παράλληλα, αναπτύσσεται και μια ειδική ομάδα που ονομάζεται Rimac Service Team, η οποία θα μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να διαγνώσει πιθανά προβλήματα στα μοντέλα.

«Το Rimac Nevera, παρά την απίστευτη ηλεκτρική του δύναμη, οδηγείται τόσο φυσικά και ομαλά. Είναι ένα εντυπωσιακό σύνολο και αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο στον κόσμο». Αυτά ήταν τα λόγια του Tom Ford από το Top Gear όταν ανακήρυξαν το Nevera ως το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Ο όμιλος Rimac, ο οποίος περιλαμβάνει την κοινοπραξία Bugatti Rimac και το τμήμα ηλεκτρικών οχημάτων Rimac Technology (EV), βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία κατασκευής των νέων κεντρικών γραφείων της ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Με το όνομα Rimac Campus, θα γίνει η διεθνής βάση έρευνας και ανάπτυξης και παραγωγής της εταιρείας για όλα τα μελλοντικά προϊόντα Rimac, συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος Nevera και των βασικών εξαρτημάτων του.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης