Ήταν βέβαιο ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού θα προκαλέσει τριγμούς στα θεμέλια της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι επικεφαλής των εταιρειών είχαν προειδοποιήσει για τεράστιες οικονομικές απώλειες, καθώς δεν υπάρχει παραγωγή, η ζήτηση είναι ελάχιστη, όπως και τα έσοδα.  

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο CEO του VW Group, Herbert Diess, υποστήριξε ότι ο γερμανικός όμιλος έχει απώλειες 2 δισ. ευρώ την εβδομάδα. Ωστόσο τα πρώτα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους σοκάρουν – τα επίσημα στοιχεία θα δοθούν στα τέλη του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Reuters, τα λειτουργικά κέρδη του κολοσσού της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αυτοκινήτου έχουν μειωθεί κατά 81% σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019. Συγκεκριμένα, η VW κέρδισε μόλις 900 εκατ. ευρώ φέτος έναντι 4,84 δισ. ευρώ πέρυσι, με το περιθώριο κέρδους να κατρακυλά στο 1,6% από το 8,1%.

Τα νούμερα είναι κυριολεκτικά αδιανόητα. Το ίδιο λογικά ισχύει για όλους τους κατασκευαστές, οι οποίοι πιέζουν για επανέναρξη της λειτουργίας των εργοστασίων. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, αν δεν περιοριστούν σύντομα οι επιπτώσεις του κορωνοϊού, τότε δεν αποκλείεται να αποσταθεροποιηθούν παγκόσμιοι κολοσσοί και να γίνουν ριζικές αναθεωρήσεις στην παραγωγική διαδικασία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης