Σοκ και δέος μέσα στην Bugatti Chiron!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, 15:03
Σοκ και δέος μέσα στην Bugatti Chiron!

Τη δυνατότητα να ζήσει μια μοναδική εμπειρία, απολαμβάνοντας την τεράστια δύναμη και τη βίαιη επιτάχυνση του ισχυρότερου και ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, είχε ένας υπερτυχερός δημοσιογράφος.

Ο Jethro Bovingdon του DriveTribe είναι ένας από τους ελάχιστους στον κόσμο που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι βρέθηκε στο bucket κάθισμα της Bugatti Chiron των 1.500 ίππων. Δίπλα του ήταν ο επίσημος δοκιμαστής της γαλλικής φίρμας, Loris Bicocchi, ένας θρυλικός οδηγός που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με κορυφαίες μάρκες, όπως τις Lamborghini, Pagani και Koenigsegg.

Φυσικά, ο Bovingdon βρισκόταν στην δεξιά πλευρά του cock-pit και απόλαυσε τις αρετές του hypercar ως συνοδηγός, καθώς η Bugatti δεν επιτρέπει σε κανέναν δημοσιογράφο να δοκιμάσει τη Chiron, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Για να διαπιστώσει τις δυνατότητες του νέου υπερ-αυτοκινήτου, ο Jethro οδήγησε αρχικά την Veyron και στη συνέχεια μπήκε στη Chiron. Όπως δήλωσε αργότερα, η αίσθηση ήταν εκπληκτική και κατά τη διάρκεια των επιταχύνσεων δεν μπορούσε να ξεκολλήσει το σώμα του από το κάθισμα όσο και αν προσπαθούσε.

Θυμίζουμε πως, η Chiron τροφοδοτείται από τον W16 quad-turbo 8.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.500 ίππων στις 6.750 σ.α.λ. και 1.600 Nm ροπής από τις 2.000 έως τις 6.000 σ.α.λ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 420 χλμ./ώρα. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες, με την τιμή να ορίζεται στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017, 15:03