Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η τσέχικη φίρμα ετοιμάζει το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αδερφάκι του Enyaq και μας δίνει μία  μικρή γεύση του, μέσα από το Vision 7S Concept. Το συγκεκριμένο σύνολο δεν μοιάζει με κανένα άλλο μοντέλο της εταιρίας, έχοντας ολοκαίνουργια νέα μπροστινή όψη με επίπεδη και κλειστή γρίλια. Τα φωτιστικά σώματα με τη σειρά τους, σχηματίζουν τόσο εμπρός όσο και πίσω το σχήμα «Τ», ενώ πλέον δεν υπάρχει το λογότυπο της φίρμας στη μάσκα, αλλά η ονομασία ολογράφως.  Το επιβλητικό σύνολο ολοκληρώνει τη σχεδιαστική του υπογραφή με 22άρες ζάντες κλειστής σχεδίασης που βοηθούν με τη σειρά τους στην καλύτερη αεροδυναμική και φυσικά στην συνολική αυτονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό υπάρχει μινιμαλιστική φιλοσοφία με αρκετούς χώρους και έξυπνες λύσεις. Εκτός όμως από τις θέσεις για τους τέσσερις επιβάτες, αυτό που ξεχωρίζει είναι το κάθισμα για βρέφη, τοποθετημένο επάνω στο κεντρικό τούνελ. Ειδικής σχεδίασης είναι και το ορθογώνιο τιμόνι, ενώ την hi-tech υπογραφή δίνει μία οθόνη αφής 14.6 ιντσών.

Μία ακόμη καινοτομία που έρχεται μαζί με το Vision 7S Concept, είναι πως τα καθίσματα των επιβατών μπορούν να γυρίσουν αλλά και να πλαγιάσουν, δίνοντας δεκάδες δυνατότητες διαμόρφωσης του χώρου, θυμίζοντας ανά πάσα στιγμή το σαλόνι ενός σπιτιού.

Το 7θέσιο αδερφάκι του Enyaq θα παρουσιαστεί το 2026 και θα βασίζεται πάνω στην MEB πλατφόρμα όπως και τα VW I.D4 και το Audi Q4 e-tron. Αυτό πιθανότατα μεταφράζεται σε μπαταρία 89 kWh που θα δίνει στο όχημα τη δυνατότητα να κάνει πάνω από 600χλμ. με μία φόρτιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης