Το Twizy είναι ένα τετράτροχο όχημα που κατασκεύασε η Renault για να μειώσει σημαντικά το κόστος στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών. Στην Ελλάδα το είδαμε για πρώτη φορά πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Αθήνας, οπότε και η ελληνική εισαγωγική εταιρεία το έφερε σαν… κράχτη, προκειμένου να προσελκύσει τα βλέμματα των επισκεπτών και να βρεθεί δίπλα στην ολοκαίνουργια γενιά Renault Clio. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Renault Twizy το είδαμε επί ελληνικού εδάφους στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας το 2012

Έτσι και έγινε, αφού όλοι αναρωτιόντουσαν τι είναι αυτό το όχημα, πόσο κοστίζει, πότε θα έρθει κ.ά.. Το Twizy είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με τέσσερις ρόδες, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κάτι μεταξύ αυτοκινήτου και… μοτοσικλέτας. Κινείται με ρεύμα και παίρνει δύναμη από τις μπαταρίες που διαθέτει, οι οποίες και προσφέρουν αυτονομία σχεδόν 100 χιλιομέτρων.

Το… περίεργο Twizy, αν και ηλεκτρικό και με ένα οικονομικό περιβάλλον τελείως εχθρικό, «σκέφτεται» να έρθει στην Ελλάδα και μάλιστα τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι άνθρωποι της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Renault ψάχνουν τρόπους να το φέρουν, προκειμένου να γίνει γνωστό, αλλά και για να μάθουν οι Έλληνες από πρώτο χέρι τι είναι η ηλεκτροκίνηση, που αναμένεται να… κατακλύσει τον κόσμο τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε πως το Twizy θα πωλείται κοντά στα 7.000 με 8.000 ευρώ, ενώ από εκεί και πέρα θα υπάρχει μίσθωση όσον αφορά στις μπαταρίες του. Σε γενικές γραμμές έχει υπολογιστεί πως, για κάποιον που κάνει καθημερινή χρήση του μέσου που διαθέτει, το κόστος αναλογεί όσο σε ένα… scooter! Το αν τελικά προχωρήσει το project δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει με σιγουριά, όμως οι κινήσεις θα γίνουν και ελπίζουμε να πιάσουν τόπο…

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης