Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς του δημοφιλούς compact SUV, με την Opel να δίνει στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών από τη διαδικασία των τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο είναι πλήρως καμουφλαρισμένο, ωστόσο διακρίνεται η σιλουέτα του, το αυξημένο ύψος του αμαξώματος και οι καμπύλες γραμμές. Σε αυτή τη φάση των δοκιμών, οι μηχανικοί αξιολογούν τη λειτουργία της ανάρτησης, του συστήματος φωτισμού, των τεχνολογιών υποβοήθησης και την απόδοση των μηχανικών συνόλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αίσθηση των πεντάλ, τη ρύθμιση των ελατηρίων και την αμεσότητα του τιμονιού. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, στόχος τους είναι το αυτοκίνητο να γίνει πιο ευκολοδήγητο και ευέλικτο.

Το καινούριο Mokka βασίζεται στην πλατφόρμα Common Modular Platform PSA Group. Το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το απερχόμενο, διαθέτει καλύτερους εσωτερικούς χώρους, εξοπλίζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, φέρει ψηφιακές οθόνες και υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Κάτω από το καπό θα τοποθετηθούν οι πιο αποδοτικοί κινητήρες του ομίλου PSA, όπως ο 1.2 Puretech και ο  1.5 BlueHDI. Επίσης θα είναι διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Το ηλεκτρικό σύνολο προέρχεται από το Peugeot e-2008 αποδίδοντας 136 ίππους και διαθέτοντας μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh.

Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους, ενώ το λανσάρισμα στην αγορά προγραμματίζεται για τις αρχές του 2021.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης