Η ιαπωνική εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα πραγματοποιήσει δοκιμές και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες του 100% ηλεκτροκίνητου ελαφρού φορτηγού e-NV200. Οι δοκιμές θα γίνουν σε συνεργασία με την εταιρεία ταχυμεταφορών DHL Ιαπωνίας.

Η  Nissan θα παράσχει στην συγκεκριμένη εταιρεία ένα μοντέλο δοκιμής του e-NV200, για περίπου τρεις εβδομάδες. Το πρωτότυπο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την παράδοση αντικειμένων σε εταιρείες και εμπορικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.  Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα στις δύο εταιρείες να  αξιολογήσουν τις δυνατότητες  του οχήματος,  αλλά και  την χρηστικότητα του, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και  περιβαλλοντικές επιδόσεις του. Η πολύτιμη ανατροφοδότηση των πληροφοριών που θα αποκτηθούν  από την εν λόγω δοκιμή,  θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό, για την μελλοντική εξέλιξη του οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ιστορία,  η Nissan διεξάγει δοκιμές για το e-NV200 από το 2011. Στην Ιαπωνία, δοκιμές έχουν γίνει σε συνεργασία με την AEONMALL και την  Coca-Cola.  Στην Ευρώπη,  οι δοκιμές έχουν διεξαχθεί σε συνεργασία με την British Gas, ενώ πρόσφατα στη Σιγκαπούρη, η FedEx Express συμμετείχε στις δοκιμές στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχετικού προγράμματος της εταιρείας. 

H εμπορική διάθεση του 100% ηλεκτροκίνητου ελαφρού φορτηγού e-NV200, έχει προγραμματιστεί για το 2014. Όντας το δεύτερο παγκόσμιο ηλεκτροκίνητο  όχημα της Nissan, μετά το Nissan LEAF,  το e-NV200  θα είναι  το πρώτο στον κόσμο 100% ηλεκτροκίνητο ελαφρύ φορτηγό, μαζικής παραγωγής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης